0.000
Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών στη Γενική, Επαγγελματική και Ειδική Εκπαίδευση (4500 Εκπαιδευτικών στην Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση, τη σχολική χρονιά 2019 – 2020, 5250 Εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021, 5250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022).
0,8%
Αύξηση των δημόσιων δαπανών του Υπ.Π.Ε.Θ την τριετία 2016 – 2018, που φτάνει το 2,88% του ΑΕΠ, ενώ την πενταετία 2009 – 2015 μειώθηκαν κατά 34% και με το μεσοπρόθεσμο 2014 – 2018, θα μειώνονταν στο 1,9 % του ΑΕΠ το 2018 (1 δις € λιγότερα από τον προϋπολογισμό του 2018).

Θρησκεύματα

  • Κατάργηση του υποχρεωτικού της Σαρία για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης – γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.
  • Διαφάνεια στη χρηματοδότηση των Μουφτειών της Θράκης, με την ανάληψη των εξόδων λειτουργίας τους από το Κράτος.
  • Εγγύηση της θρησκευτικής ελευθερίας μέσω της συντόμευσης των διαδικασιών αδειοδότησης Ευκτήριων Οίκων.
  • Ολοκλήρωση και παράδοση του Τεμένους της Αθήνας – υλοποίηση μιας κρίσιμης πολιτικής επιλογής, που εκκρεμεί από το 2006, για τη θέση του Ισλάμ στην Ελλάδα, αλλά και για την εικόνα της Ελλάδας στον ισλαμικό κόσμο.
  • Καταπολέμηση του αντισημιτισμού μέσω σειράς πολιτικών και συνεργασιών με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας, κυριότερη των οποίων είναι η διοργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος που ολοκληρώνεται με την επίσκεψη μαθητών/-τριών στο Μουσείο του Άουσβιτς.
  • Ανάπτυξη του διαθρησκευτικού διαλόγου, με την υποστήριξη της δράσης του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, του Ερευνητικού Ιδρύματος Μοχάμετ Άλι και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας.
  • Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τη θέση της γυναίκας στις σύγχρονες κοινωνίες, σε συνεργασία με τις σημαντικότερες θρησκευτικές κοινότητες της χώρας μας.
  • Διασφάλιση της λειτουργίας Σχολείων ιστορικών θρησκευτικών κοινοτήτων, μέσω της απόσπασης εκπαιδευτικών της Δημόσιας Εκπαίδευσης για την υποστήριξή τους.
  • Για πρώτη φορά υλοποιείται έργο μέσω ΕΣΠΑ για την εκπόνηση αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και διδακτικού υλικού από το ΙΕΠ για τα μαθήματα θρησκευτικής εξειδίκευσης των Εκκλησιαστικών Σχολείων και των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων


    

    

    

Δράσεις και Μεταρρυθμίσεις

primary
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
primary
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
primary
Επαγγελματική Εκπαίδευση
special
Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
primary
Εκπαίδευση Προσφύγων
minority
Μειονοτική Εκπαίδευση
greeks-abroad
Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση Εξωτερικού
private
Ιδιωτική Εκπαίδευση
structures
Νέες Δομές Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου
university
Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
research
Έρευνα και Καινοτομία
newage
Νέα Γενιά
lifelong
Δια Βίου Μάθηση
religions
Θρησκεύματα
batman
Δράσεις και Μεταρρυθμίσεις (pdf)